Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
Aglio olio e peperoncino to – czosnek, papryczki chilli, oliwa, natka pietruszki, ser Grana Padano.
Najlepiej smakuje z lampką delikatnego ” Caldora Cerasuolo” lub ” Fiano Appassito “.
Makaron Penne z suszonymi pomidorkami, z czosnkiem i cebulką z natką pietruszki w sosie śmietanowym.
Pasta Amore wyśmienicie smakuje z lampką wina Orvieto Classico…
Pasta Carbonara to – Pancetta (włoski boczek), jajko, ser Pecorino ( owczy), ser Grana Padano, natka pietruszki.
Makaron na każdą okazję, doskonale komponuje się z białym winem ” Fiano Appasito” lub domowe Drewnem Palona.
Buon appetito !!!
Pasta paesana to makaron wiejski z Salsiccią (surową włoską kiełbasą), szpinakiem, sosem pomidorowym, czosnkiem, serem mascarpone oraz z mozzarellą wędzoną.
Bogactwo smaków na talerzu !!! Najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina ” Chianti Vernaiolo” lub Drewnem Palona ” Montepulciano d’Abruzzo”
Makaron Tagliatelle z pastą truflową, szynką parmeńską, czosnkiem, parmezanem, natką pietruszki i z sosem śmietanowym.
Pasta Tartufo najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina ” Il Passo Verde” lub ” I Muri Primitivo” Smacznego !!!
Pasta Vegetaria ( penne ) z sosem pomidorowym, papryką pieczoną w piecu, cukinią, czerwoną cebulą, czosnkiem, pomidorkami cherry i parmezanem.
Do tego makaronu polecamy białe wino domowe Drewnem Palona lub różowe ” Caldora Cerasuolo “