Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
Aglio olio e peperoncino to – czosnek, papryczki chilli, oliwa, natka pietruszki, ser Grana Padano.
Najlepiej smakuje z lampką delikatnego ” Caldora Cerasuolo” lub ” Fiano Appassito “.
Makaron Penne z suszonymi pomidorkami, z czosnkiem i cebulką z natką pietruszki w sosie śmietanowym.
Pasta Amore wyśmienicie smakuje z lampką wina Zabu Grillo lub Orvieto Classico…
Pasta Carbonara to – Pancetta (włoski boczek), jajko, ser Pecorino ( owczy), ser Grana Padano, natka pietruszki.
Makaron na każdą okazję, doskonale komponuje się z białym winem ” Lugana le Fornaci”, ” Fiano Appasito” lub ” Pecorino Casale Vecchio”
Buon appetito !!!
Pasta mare – krewetki, kalmary, wino, natka pietruszki, czosnek, pomidorki cherry, ser Grana Padano.
Do wykwintnego makaronu polecamy białe wino ” Fiano Appasito”, ” Pecorino Casale Vecchio” lub ” Pinot Grigio”.
Pasta paesana to makaron wiejski z Salsiccią (surową włoską kiełbasą), szpinakiem, sosem pomidorowym, czosnkiem, serem mascarpone oraz z mozzarellą wędzoną.
Bogactwo smaków na talerzu !!! Najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina ” Chianti Vernaiolo” lub Drewnem Palona ” Montepulciano d’Abruzzo”
Makaron Tagliatelle z pastą truflową, szynką parmeńską, czosnkiem, parmezanem, pomidorkami cherry z natką pietruszki i z sosem śmietanowym.
Pasta Tartufo najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina ” Zabu Syrah” lub ” Barolo” Smacznego !!!
Pasta Vegetaria – to makaron penne z papryką pieczoną w piecu, cukinią, czerwoną cebulą, pomidorkami cherry, zielonymi oliwkami i z serem Garana Padano.
Do tego makaronu polecamy białe wino ” Lugana le Fornaci” lub domowe Drewnem Palona ” Trebbiano d’Abruzzo “